Naar goede gewoonte organiseert de landelijke gilden van Schriek de 1ezondag van mei haar jaarlijkse bloemen en plantenmarkt op het kerkplein van Schriek.  Meer dan 100 standhouders bieden een brede waaier van planten en tuinbenodigdheden aan. Het tijdstip van de markt is dan ook ideaal om planten aan te kopen. Een paar dagen voor de ijsheiligen is ideaal om de bloemen en planten uit te kiezen om een prachtige tuin aan te leggen.

Wil je zelf ook uw opgekweekte bloemen aan de man te brengen? Ook je buxusbolletjes, stekjes van vaste planten, de koolplanten die je teveel hebt gezaaid en noem maar op zijn welkom.

Het kerkplein zal weer het toneel zijn van een bonte mengeling van alle soorten planten en brocante. Inderdaad ook alle (tuin)ornamentjes en andere voorwerpen zijn welkom. Tijd om je tuinhuisje of zolder op te ruimen, verkoop die oude spullen die je toch al jaren niet meer gebruikt. Je kan er nog iemand plezier mee doen en je verdient er nog een centje mee. Inschrijven kan door hier te klikken.

We vragen een bijdrage van 1 euro per lopende meter. Voor de honger en de dorst zorgen wij, op ons tuinterras kan je terecht voor een frisse pint, lekkere pannenkoeken, een smakelijke hamburger,….